неделя, 18 декември 2016 г.

Кето Лазаня

Кетогенен статус: 75% мазнини, 19% протеин, 4% въглехидрат.

Време: 30мин. подготовка готвене 40мин.

Продукти за 6 порции: 2 супени лъжици зехтин, 450грама телешка кайма, 1 глава лук, скилидка чесън, 80мл доматено пюре, ½ супена лъжица изсушен босилек, 1 супена лъжица сол, ½ супена лъжица смлян черен пипер, половин чаша вода.

Продукти за кето пастата: 8 яйца, 280гр крема сирене, чаена лъжица сол.

Топинг от сирена: 500гр сметана, 240гр настърган кашкавал, 120гр настърган пармезан, ½ чаена лъжица сол, ¼ чаена лъжица смлян черен пипер, 120гр ситно нарязан пресен магданоз.

Приготвяне:
1.Започнете с пастата.
2. Нарежете ситно лука и чесъна и леко ги запържете в зехтин. Добавете телешката кайма и задушете до позлатяване. Добавете доматеното пюре и подправките.
3.Разбъркайте добре и добавете вода. Намалете температурата и го оставете да къкри за около 15 мин. и докато водата се изпари.
4.Междувременно направете корите за лазанята по следния начин: загрейте фурната на 200 градуса, смесете настъргания кашкавал със сметаната и по-голямата част от пармезана. Отделете около 2 супени лъжици от сместа за топинг. Добавете сол черен пипер и магданоз. 5.Подредете корите за лазанята и пастата на пластове в намазана с масло тава.
6.Отгоре заделената смес от заквасена сметана и серене.
7.Печете за около 30мин.

Приготвяне на корите на лазанята.
1. Загрейте фурната на 150 градуса. Смесете яйцата, крема сиренето и солта. Разбъркайте до получаване на еднородна смес.
2. Разстелете сместа в тава върху пергаментова хартия и поставете втора отгоре.
3. Печете за 10-12мин. Извадете корите, оставете ги да изстинат и махнете пергаментовата хартия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар