сряда, 5 декември 2018 г.

Гулаш с телешко месо и кисело зеле

Кетогенен статус: мазнини 62%, протеини 30%, въглехидрати 8%

Продукти за 4 порции:
200 г телешко месо
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. доматено пюре
500 мл. бульон
250 гр кисело зеле
1 зелена чушка
1 с.л. сладък червен пипер
2 ч.л. ким
сол, черен пипер




*Телешкото месо се нарязва на хапки. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на кубчета.

*Маста се загрява в тенджера и в нея се запържвa месото за около 10 минути.

*Лукът и чесънът се прибавят към месото и се запържват за около 5 минути. Добавя се доматеното пюре. Налива се бульонът заедно с подправките. Оставя се да къкри под капак за около 40 минути.

*Чушката се измива и почиства, нарязва се на кубчета. Заедно с киселото зеле и кима се прибавят в супата. Вари се още 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар