четвъртък, 15 декември 2016 г.

Фритата с гъби и сирене


Кетогенен статус: 84%мазнини, 13%протеин, 2%въгелихдрати. 

Време за приготвяне: 15мин. подготовка, 40мин. готвене. 

Продукти за 4 порции: 5-6 броя лук, 80-85 грама масло, 450-455грама гъби, 1 супена лъжица пресен магданоз, ½ супена лъжица смлян черен пипер, 10 яйца, 220-225грама настърган кашкавал, 1 чаша майонеза*, 100-110 грама листни зеленчуци*. 

Сос, дресинг: 4 супени лъжици зехтин, 1 супена лъжица бял винен оцет, половин чаена лъжица сол, ¼ чаена лъжица смлян черен пипер. 

Начин на приготвяне: 

1.Предварително загрейте фурната на 175 градуса целзий(350 фаренхайт). Смесете продуктите за соса и го оставете настрани.
2.Нарежете гъбите по ваше предпочитание. 
3.Задушете(запържете) на средно висока температура гъбите заедно с маслото до позлатяване. 
4.Нарежете лука и го смсете със задушените гъби в масло, след това добавете солта, черния пипер и магданоза. 
5.В отделна купа намачкайте яйцата и ги смесете с майонезата и настъргания кашкавал. Добавете сол и черен пипер на вкус. 
6.Добавете гъбите и лука, и излейте цялата смес в добре намазана със зехтин тава. Поставете тавата в предварително нагрятата фурна и я оставете за около 30-40мин. или докато фритатата позлатее и яйцата са сготвени. 
7.Оставете го да изстине за около 5мин. и го сервирайте заедно с листните зеленчуци и соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар