понеделник, 19 декември 2016 г.

Ниско въглехидратна Пица

Кетогенен статус: 70% мазнини, 27% протеин, 3% въглехидрати.

Време: 5мин. подготовка, 25мин. готвене.

Продукти за 4 порции: 8 яйца, 350гр. настърган кашкавал.

Топинг продукти: 8 супени лъжици доматено пюре, 2 чаени лъжици сух риган, 240гр. настърган кашкавал, 100гр. салам пепероне, маслини.

Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Смесете и рабъркайте яйцата заедно със 170гр. от настъргания кашкавал. Разстелет така получената смес със шпатула върху пергаментова хартия като оформите 2 отделни кръга. Печете за около 15мин. Извадете и оставете да изстине.
3. Увеличете фурната на 225 градуса.
4. Разстелете доматеното пюре върху изстиналата основа за пицата, отгоре поръсете с риган, добавете останалия настърган кашкавал, салама пепероне и маслините.
5. Печете за още 10-15мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар