понеделник, 19 декември 2016 г.

Ниско въглехидратни Палачинки

Кетогенен статус: 76% мазнини, 18% протеин, 6% въглехидрати.

Време: 5мин. подготовка, 20мин. готвене.

Продукти за 4 порции: 4 яйца, 250гр. пълномаслена извара, 2 супени лъжици обикновено или кокосово масло.

За топинга: ½ чаша пресни малини, боровинки или ягоди,бита сметана.

Приготвяне:
1. Разбъркайте с вилица всички продукти до хомогенна смес. Оставете сместа да набъбне за около 5мин.
2. Нагрейте маслото на тиган. Изпържете палачинките на средно висока температура по 3-4мин. от всяка страна. Внимавайте при обръщането да не разлеете топящата се извара. 

Сервирайте заедно с горските плодове и битата сметана.

1 коментар: